
هماندیشی گفتمان انقلاب با حضور جمعی از سخنرانان مطرح کشور و حجتالاسلام والمسلمین محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، در آستانه ماه مبارک رمضان در مسجد مقدس جمکران برگزار شد.
آقایان با طراحی، کاری کردند که مجالس ماه مبارک رمضان تحت الشعاع قرار بگیرد. ظن قوی این است که در آستانه انتخابات، تریبونهایی که عمدتا متعلق به جریان انقلابی است خاموش شود اما میشود از فرصت فضای مجازی بهره برد.
این عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد که با استفاده از فضای مجازی و ساماندهی مبلغین میتوان این تهدید را به فرصت تبدیل کرد.
یک جریان فکری پشت این قضیه است که میخواهد ما را عصبانی بکند و ما در عصبانیت تصمیمهایی بگیریم که به نفع آنها باشد. آنها تلاش میکنند دوقطبی در جامعه ایجاد شود.
این استاد حوزه با بیان اینکه اکثر متدینین دستورالعملهای بهداشتی را رعایت میکنند تاکید کرد که سربازان نظام و مردم مسالهای با رعایت مقررات ندارند.
حاکمیت نگاه سیاسی پشت تصمیمات ستاد کرونا
حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن نبوی نیز گفت:
در دنیای شیعه یک عملکردی مردم عراق داشتند و یک عملکرد را ایرانیها که خروجی عملکرد عراقیها تثبیت باورها بود و خروجی عملکرد ایرانیها تضعیف باورها. باید برای این مساله تدبیر کرد چراکه بسیاری از شبهاتی که در فضای مجازی مطرح است به عملکرد ما مربوط است تا به عملکرد عراقیها.
وی با اشاره به حاکمیت نگاههای سیاسی در برخی تصمیمگیریها بیان داشت:
ما با اصل کارشناسی که رهبر معظم انقلاب فرمودند مشکلی نداریم اما آیا پشت این کارشناسیها نگاه سیاسی حاکمیت دارد یا خیر؟ آیا آدمهای سکولار یا مخالف دین در این کارشناسیها دخالت دارند یا خیر؟ کارشناسان اگر صرفا نگاه بهداشتی به قضایا داشته باشند در حالی که کنار آنها کارشناسان دینی نباشند مسیری که حضرت آقا نشان دادند منحرف میشود.
حجتالاسلام والمسلمین مسعود عالی نیز بیان داشت:
ما مهندسی فرهنگی نداریم و منفعل هستیم. همه مسائلی که به وجود آمده قابل پیش بینی بود. الان اگر کاری نکنیم در ماه محرم اتفاق دیگری میافتد. باید نخبگان فرهنگی و تبلیغی را جمع کنیم و بهعنوان وظیفه واجب مهندسی فرهنگی داشته باشیم.
انتقاد از آزادبودن سفر به ترکیه
حجتالاسلام والمسلمین ناصر رفیعی نیز گفت:
در اینکه ستاد کرونا و مسئولان در شیوع موج جدید کرونا کوتاهی کردند بحثی نیست. طبق آمار رسمی دهها هزار نفر در زمانی که وضعیت ترکیه قرمز بود به این کشور سفر کردند. باید برای اینکه مجالس برقرار باشد راهکار بدهیم. مثلا مجالس را با جمعیت اندک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی و دستورالعملهای بهداشتی برگزار کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین سید حسین حسینی قمی یکی دیگر از خطبای برجسته در این هم اندیشی اظهار داشت:
میشود برنامه ریزی کرد که مجالس با تعداد کمتری جمعیت و با فاصله اجتماعی برگزار شود. در این مساله سه نکته حائز اهمیت است. اول این که ما قدردان تلاشهای مجاهدانه کادر پزشکی هستیم و دست آنها را میبوسیم. دوم این که هیچ کسی به اندازه علما و مراجع تقلید و هیئتهای مذهبی دستورات پزشکی را رعایت نکردند. سوم اینکه در همین ایام موج چهارم چرا مسافرتهای تفریحی به ترکیه برقرار است؟ اگر ادبیات افراط و تفریط را کنار بگذاریم و مودبانه و متقن با مردم صحبت کنیم مردم باور میکنند.
حجتالاسلام والمسلمین حبیبالله فرحزاد نیز بر لزوم استفاده بیشتر از فضای مجازی برای تبلیغ دین تاکید کرد و افزود:
باید در فضای مجازی سرمایه گذاری بیشتری انجام شود. برای فعال کردن فضاهای مجازی لازم است اتاق فکر راه اندازی شود. علاوه بر این باید مجالس خانگی و محافل قرآنی را تقویت کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین حججی نیز گفت:
از الان باید برای برنامههای روز جهانی قدس تدبیر کرد و در این زمینه نیازمند کار مطالعاتی بین المللی هستیم.
حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا برادران نیز تاکید کرد که:
اگر سازمان تبلیغات اسلامی اسلامی محور پیگیری امور است، باید به همراه کارشناسان پزشکی و درمانی با اعضای ستاد کرونا جلسه داشته باشیم و عقب نشینی نکنیم.
متدینین بیشتر رعایت میکنند
حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی ماندگاری یکی دیگر از خطبای برجسته کشور در این هم اندیشی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد رعایت کردن دستورالعملهای بهداشتی توسط متدینین، بیان داشت:
ضمن تقدیر و تشکر از زحمات کادر درمانی و بهداشتی و اینکه تابع تصمیمات کارشناسانه ستاد کرونا و امر رهبرمان هستیم، اگر قرار به تعطیلی است همه جا تعطیل شود و اگر قرار به رعایت باشد اماکن مذهبی و متدینین بیشتر از اماکن و اقشار دیگر رعایت میکنند.
مسئولان سازمان تبلیغات اسلامی کوتاه نیایند. مصوبه کارشناسانه ستاد کرونا برای ما ملاک است. باید با قاطعیت و ادب و اقتدار و نگاه کارشناسانه ورود کرد. در حال حاضر در سراسر کشور میشود برنامههای غروب و نیمه شب را در فضای باز و با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی برگزار کرد.
آیتالله محمدمهدی میرباقری نیز در این هم اندیشی با بیان این که جامعه جهانی سلامت مردم را گروگان گرفته و کارهای بزرگی در در این وضعیت انجام میدهند، گفت:
دولت احتمالا صحت و سلامتی مردم را برای مقاصد خودش گروگان گرفته است. غرب گراها در تصمیم سازی و تصمیم گیری برای سلامت مردم، مجموعه هماهنگ هستند و ما به هیچ وجه نباید تسلیم خواست آنها بشویم.
دستورالعمل دادیم اما اجرا نشد
حجتالاسلام والمسلمین مرتضی شعبانزاده، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم در این جلسه بیان داشت:
باید بدانیم که دشمن نظام کارشناسی ما را مدیریت میکند یا نظام تصمیمگیری متاثر از دشمن است. جایی که حضرت آقا فرمودند کارشناسان در تصمیم گیری ستاد کرونا نظر بدهند به این دلیل بود که در این قسمت ستاد کرونا تصمیم نادرست گرفته میشد. نظام کارشناسی وزارت بهداشت یک چیزی میگوید و نظام کارشناسی که در اختیار وزارت بهداشت نیست یک چیز دیگری میگوید.
کارشناسان وزارت بهداشت با برگزاری مجالس در فضای باز مسالهای ندارند. اما دستورالعمل سازمان تبلیغات اسلامی در مورد اجرای برنامهها در فضای باز با جمعیت محدود پذیرفته نشده.
مخالفت با راهکارهای عملیاتی
حجتالاسلام والمسلمین محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی نیز از رایزنی با مسئولان استانی برای اجرای برنامههای ماه رمضان در محیط باز و با رعایت ضوابط بهداشتی خبر داد و بیان داشت:
هیچ توضیح بهداشتی برای اینکه چنین جلسات وعظ و قرآن تعطیل بشود وجود ندارد. آن چیزی که محدودیت و مانع محسوب میشود برگزاری جلسات در مکانهای مسقف و کانونهای اجتماع است. اگر در جایی نتوانستیم از استانداران اجازه بگیریم حتما از ظرفیت رسانه ملی و فضای مجازی استفاده میکنیم.
تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا باید توضیح و تبیین بهداشتی داشته باشد. ادلههایی وجود دارد که این توضیحات بهداشتی نیست، چراکه مذهبیها بیش از بقیه دستورالعملهای بهداشتی را رعایت میکنند.
ما راهکارهای عملیاتی برای برگزاری مجالس ماه مبارک رمضان با رعایت دستورالعملها و در فضای باز ارائه کردیم ولی رسیدگی نمیشود.
در پایان نشست با موافقت حاضرین جلسه تصمیم گرفته شد که این جلسات ادامه داشته باشد و ماهانه برگزار شود.